Paet ja Stubb kinnitasid kahe riigi häid suhteid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet ja tema Soome kolleeg Alexander Stubb.
Eesti välisminister Urmas Paet ja tema Soome kolleeg Alexander Stubb. Foto: AFP / Scanpix

Tänane Helsingin Sanomat teatas, et Eesti ja Soome välisministrid kaelustasid teineteist eile Brüsselis toimunud Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel, nimetades seda riikidevaheliste heade suhete märgiks.


Eesti välisministeerium täpsustas hiljem Soome lehe teadet, öeldes, et Paet ja Stubb kinnitasid kahe riigi häid suhteid sõbraliku õlalepatsutusega. 

Stubb nimetas poleemikat Eesti ja Soome suhetes «tormiks veeklaasis», millega nõustus ka Paet, kirjutas Helsingin Sanomat.

Hiljuti teatas Soome riigipea Tarja Halonen, et mõned riigid elavad ikka veel läbi «postsovetlikku traumat». Kuigi Halonen ei nimetanud konkreetseid riike, võtsid Eesti poliitikud psühholoogilist selgitust otsese süüdistusena.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni juht Alexander Stubb, kes on ühtlasi ka Soome välisminister, ning Eesti välisminister Urmas Paet kohtusid eile Brüsselis, kus toimus Euroopa Liidu üldasjade ja välissuhete nõukogu (GAERC) istung.

ELi välisministrid leppisid kokku 200 vaatleja saatmises Gruusia konfliktipiirkonda. Ühtlasi lubas Soome piirkonda saata kümme tsiviilvaatlejat.

«Sel juhul saadame meie 11,» naljatles Paet, kuigi Eesti on Gruusiasse lubanud saata üheksa vaatlejat.

Vaatlusmissioon saabub Gruusiasse hiljemalt 1. oktoobriks, kuid pole selge, kas vaatlejad ka separatistlike Abhaasia ja Lõuna-Osseetia territooriumile lubatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles