Video: Lõuna-Aafrika politsei laseb maha röövis kahtlustatava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Lõuna-Aafrika Vabariigis jõudis avalikkuse ette video, millelt on näha, kuidas politseinikud hukkavad röövis kahtlustatava mehe, kes lebab haavatuna ja relvastamata maas.

Lõuna-Aafrika meedia teatel oli kahtlusaluse nimi Khulekani Mpanza ja mees astus varem relvastatud röövi üritades korrakaitsjatega tulevahetusse. Sündmuspaigale saabunud politseinikud jälitasid teda Johannesburgi linnaosasse Krugersdorpi, kus ta lõpuks kuulide läbi hukkus.

Tulistamises osalenud konstaabli suhtes algatati uurimine. Videost on näha, kuidas röövis kasutatud relv lebab hukkamise ajal eemal maas. Samuti võib menetlus oodata politseinikku, kes lööb juba surnud kahtlusalust jalaga.

Sunday Times`i järgi üritas 32-aastane Mpanza röövida rauapoodi, kuid politsei teatis saabunud vihje järgi teda juba oodata. Ükski vahejuhtumis osalenud korrakaitsjatest pole töölt vabastatud.

Surnukeha uurimine näitas, et Mpanza sai kolm tabamust: kätte, pähe ja rinnakusse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles