Suurbritannia evakueerib oma puhkajad Sharm el Sheikhist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia välisminister Philip Hammond.
Suurbritannia välisminister Philip Hammond. Foto: SCANPIX

Suurbritannial on kavas rakendada kriisimeetmeid, et tuua oma puhkajad Egiptusest Sharm el Sheikhist ära, ütles täna välisminister Philip Hammond pärast teateid, et Vene lennuki hiljutise allakukkumise võis põhjustada äärmusrühmituse Islamiriik (IS) paigaldatud lõhkeseade.

Peaminister David Cameron kutsub täna kokku valitsuse kriisiistungi.

Suurbritannia teatas eile õhtul, et ettevaatusabinõuna peatatakse kõik Sharm el Sheikhi lennud, kuni asjatundjad on turvameetmed üle kontrollinud.

«Me teeme lennufirmade ja Egiptuse võimudega koostööd, et rakendada lühiajalisi erakorralisi meetmeid, mis võimaldaksid meil Sharmis viibivad Briti turistid ohutult tagasi tuua,» ütles Hammond telekanalile Sky News.

«Meetmed peaksid olema paigas homseks, nii et inimesed, kelle lennud pidanuks olema eile või täna, saavad homme teele asuda.»

Erakorralised abinõud jäävad kehtima 10 päevaks. Selle aja jooksul tuuakse Sharm el Sheikhis puhkavad Briti turistid kodumaale tagasi.

Regulaarlendude taastumisega võib minna kauem, vihjas välisminister.

«Ma ei oska öelda, kas selleks kulub päevi, nädalaid või kuid. Me loodame väga, et meil on võimalik enne jõulu ja aastavahetuse tipphooaega Sharm el Sheikh ohutuks kuulutada ja jätkata tavapärast lennuliiklust UK ja Sharmi vahel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles