Endine eurovolinik nimetati Rumeenia peaministriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dacian Ciolos.
Dacian Ciolos. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu endine põllumajandusvolinik Dacian Ciolos nimetati täna Rumeenia uueks peaministriks.

«Esitan peaministri kohale Dacian Ciolose,» ütles president Klaus Iohannis pärast konsultatsioone erakondadega. «Me vajame sõltumatut peaministrit ehk tehnokraati - ausat inimest, keda ei määriks skandaalid ning kes on näidanud oma võimekust keerulistes olukordades.»

Rumeenia senine peaminister Victor Ponta lahkus ametist eelmisel nädalal pärast valitsusvastaseid massimeeleavaldusi 30. oktoobri klubipõlengu järel, milles hukkus 48 ja sai vigastada kümneid inimesi. Viieteistkümne kannatanu seisund on endiselt kriitiline.

Paljude rumeenlaste arvates sümboliseerib ohutusnõuete eiramine klubis riigis vohavat korruptsiooni.

President Iohannis pöördus pühapäeval meeleavaldajate poole, kutsudes neid toetama reforme, kuid vilistati välja.

Ciolos oli ELi põllumajandusvolinik aastatel 2010-2014 ning on alates tänavu juulist Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri nõunik rahvusvahelise toidujulgeoleku küsimustes. 46-aastane Ciolos oli aastatel 2007-2008 Rumeenia paremtsentristliku valitsuse põllumajandusminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles