Vene tüürimees jõi pool liitrit rummi ja sõitis 7000-tonnise alusega karile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüürimees
Tüürimees Foto: SCANPIX

Kaubalaev Lysblink Seaways sõitis Šotimaa läänerannikul suurel kiirusel karile ja jäi kinni põhjusel, et roolis olnud tüürimees jõi enne õnnetust pool liitrit rummi, täites tööüleandeid seega joobnuna.

«Lysblink Seaways alus sõitis Lääne-Šotimaal Kilchoani rannikul karile, kuna vahis olnud 36-aastane tüürimees oli joobes,» teatas Šotimaa mereõnnetuste uurimise amet (MAIB), edastab The Telegraph.

Šotimaa meedia teatel haaras tüürimees rummi järele pärast seda, kui ta oli saanud närvi ajanud telefonikõne.

MAIBi andmetel oli 7000-tonnnine alus halva ilma tõttu karil kaks päeva ning vette valgus 25 tonni kütust. Laev vajab kerre tekkinud augui tõttu remonti.

Šotimaa õnnetuseuurijate sõnul käitus vahis olnud tüürimees väga ebaprofessionaalselt, seades meeskonna ja aluse ohtu.

Kaptenisillal olev navigatsiooni alarmsüsteem oli välja lülitatud, samuti oli väljas kursimuutust näitav süsteem.

Alus kuulub laevafirmale DFDS, mille esindajate teatel karmistati pärast seda juhtumit firma teistel laevadel julgeolekureegleid ning alkoholi tarbimine keelati.

«Kehtestasime alkoholi tarbimise suhtes nulltolerantsi. Laevandusreegleid rikkunud tüürimees vallandati. Loodame, et see juhtum ei määri meie teiste tüürimeeste mainet,» sõnas laevafirma esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles