Kreeka peaminister arvustas Türgit Vene lennuki allatulistamise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabamuse saanud Vene ründelennuk Su-24.
Tabamuse saanud Vene ründelennuk Su-24. Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister Alexis Tsipras kritiseeris oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol Türgit Vene lennuki allatulistamise pärast, kuid kustutas hiljem oma inglisekeelsed postitused, kirjutas Guardian.

Oma inglisekeelset ametlikku kontot kasutades postitas Tsipras eile neli Türgi peaministrile Ahmet Davutoğlule adresseeritud säutsu.

«Õnneks meie piloodid ei ole venelaste vastu nii püsimatud kui teie omad,» säutsus Tsipras esmalt. «Egeusel toimuv on ennekuulmatu ja uskumatu,» jätkas Kreeka valitsusjuht, viidates Türgit Kreekast lahutavale Egeuse merele.

«Me kulutame miljardeid relvadele. Teie selleks, et rikkuda meie õhuruumi, meie selleks, et teid takistada,» kirjutas Tsipras oma kolmandas säutsus. «Meil on kõige moodsamad õhutõrjerelvad ja siiski ei suuda me maismaal püüda kaubitsejaid, kes uputavad süütuid inimesi,» jätkas Kreeka peaminister.

Kõigi nelja postituse juurde lisas Tsipras teemaviite (inglise keeles hashtag ehk # – toim) «EUTurkey», mida kasutati ka eile toimunud Euroopa Liidu-Türgi tippkohtumise kajastamisel.

Türgi peaminister Davutoğlu vastas vaid Tsiprase esimesele säutsule, mis puudutas Vene ründelennuki Su-24 allatulistamist Türgi hävitajate F-16 poolt 24. novembril. «@atsiprase (Tsiprase kasutaja Twitteris - toim) kommentaarid pilootide kohta ei tundu olevat kuidagi kooskõlas tänase päeva vaimsusega. Alexis: keskendume meie positiivsele tegevuskavale,» vastas Türgi valitsusjuht.

Tsiprase säutsud pälvisid Twitteri kasutajate seas nii positiivset kui ka negatiivset vastukaja. Mõne aja pärast inglisekeelsed säutsud aga kustutati, kuid samasisulised postitused jäid alles tema kreekakeelsele kontole.

Mitmed Twitteri kasutajad küsisid, kes Tsiprase Twitteri kontot haldab ning miks säutsud kustutati. Viimaks ilmus Tsiprase inglisekeelsele kontole vastus: «Me asume samas naabruskonnas ja peame lahendusteni jõudmiseks rääkima ausalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles