Ungari esitab ELi kohtusse rändekvootide vastu hagi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreekasse Lesbose saarele jõudnud migrandid.
Kreekasse Lesbose saarele jõudnud migrandid. Foto: SCANPIX

Ungari esitab Euroopa Liidu kohtusse hagi Euroopa Ülemkogu otsuse vastu jagada ühendusse saabunud varjupaigataotlejad liikmesriikide vahel kohustusliku kvoodisüsteemi alusel laiali, teatas täna riigi peaminister Viktor Orbán.

Hagi esitatakse täna Euroopa Kohtule, täpsustas ta.

Euroopa Ülemkogu kiitis septembris kvalifitseeritud häälteenamusega heaks 120 000 asüülitaotleja ümberpaigutamise. Suvel jõudis EL kokkuleppele 40 000 asüülitaotleja ümberpaigutamises.

Ungari parlament võttis novembris vastu eelnõu, millega kohustatakse valitsust põgenikekvoote vaidlustama. Orbán on korduvalt süüdistanud Brüsselit oma võimupiiride ületamises, sest varjupaigataotlejate ümberpaigutamise otsus võeti vastu nelja Ida-Euroopa riigi vastuseisust hoolimata.

Orbán on varem öelnud, et kvoodid on ebaseaduslikud, ebaõiglased ja põhjendamatud ning on vale sundida riike nende tahte vastaselt migrante vastu võtma.

Slovakkia esitas eile hagi ELi rändekvootide vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles