Ruussaar: Gori on peaaegu üles ehitatud

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Ruussaar
Ainar Ruussaar Foto: Liis Treimann

Äsja Gruusiast saabunud Ainar Ruussaare sõnul oli üllatav, kui kiiresti on sõjas kannatada saanud Gori linn uuesti üles ehitatud, vahendavad

ERR uudised

.


«Pilt, mida meedia oli maalinud Gruusiast, ja sõjategevuse kulg, mida kajastati, valmistasid ette emotsionaalselt hoopis teistsuguseks pildiks,» ütles Ruussaar ETV hommikusaates «Terevisioon».

Gruusias puhkusel viibinud Ruussaar ütles, et tema eesmärk ei olnud otsida sõjategevuse jälgi, kuid Gori linnast läbi sõites oli näha, et see oli kannatada saanud, aga ka juba peaaegu täielikult üles ehitatud.

Veel pani Ruussaar tähele, et Eesti, Läti, Leedu ja Poola tähendus on grusiinidele veelgi olulisem - kui kevadel tervitasid nad meid kui sõpru, siis nüüd juba kui vendasid.

Grusiinidele omase huumori näitena tõi Ruussaar kohalikelt kuuldud anekdoodi, et kui enne oli Thbilisis George Bushi avenüü, siis nüüd on ka Sarkozy põik ja Medvedevi tupik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles