Tadžikistani rahvasaadikud andsid Rahmonile «rahva juhi» aunime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžiki president Emomali Rahmon.
Tadžiki president Emomali Rahmon. Foto: SCANPIX

Tadžikistani parlamendi alamkoda madžlisi namojandagon kiitis täna heaks seaduseelnõu «rahu ja rahvusliku ühtsuse rajaja - rahva juhi» kohta, mis annab selle aunime vabariigi presidendile Emomali Rahmonile.

Tadžikistani parlamendi pressikeskusest teatati, et koja istungil osalesid kõik 63 rahvasaadikut.

Parlamendi esimees Šukurdžon Zuhhurov märkis oma kõnes, et Emomali Rahmon on kangelane ja tegi Tadžiki rahva heaks palju.

Ta meenutas Rahmoni osa Tadžikistanis rahu ja koosmeele kehtestamises ning kodusõja lõpetamises.

Zuhhurov ütles, et see ajalooline seadus ei ole kuidagi vastuolus riigis kulgevate demokraatlike protsessidega.

«Kellegi tunnistamine «rahva juhiks» ei vähenda demokraatiat või vabadust. Maailmas - USA-st kuni India, Pakistani ja Kasahstanini on juba kogemus riigipea tunnistamisest «rahva juhiks». Uskuge, me armastame oma riiki, austame oma demokraatiat ja õigusi, kuid tahame tunnustada rahva poegade kõrgeid omadusi,» ütles ta.

Seaduseelnõu 16 artiklit määratlevad mõisted «rahu rajaja», «rahvusliku ühtsuse looja», «rahva juht», selle isiku volitused, puutumatuse, turvalisuse tagamise ja sotsiaalsed tagatised, aumärgi ja riikliku auhinna loomise.

Pärast parlamendi mõlemas kojas vastuvõtmist saadetakse seadus presidendile allakirjutamiseks. See jõustub pärast trükis avaldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles