Madrid: Talibani rünnakus Kabulis hukkus üks Hispaania politseinik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politsei saabub sündmuskohale.
Afganistani politsei saabub sündmuskohale. Foto: SCANPIX

Afganistani pealinnas Hispaania saatkonna lähistel reedel toimunud Talibani rünnakus hukkus üks Hispaania politseinik, teatas Madrid.

«Saatkonda on rünnatud. Me kogume andmeid,» ütles välisministeeriumi ametnik Madridis AFP-le.

Võimud teatasid varem plahvatusest ja tulistamisest Kabuli Sherpuri linnajaos.

Rünnaku eest võttis vastutuse islamiliikumine Taliban, kes teates, et rünnaku sihtmärk on võõrastemaja. Pole selge, kas võõrastemaja asub saatkonna territooriumil.

Hispaania uudisteagentuur Europa Press teatas valitsusallikatele tuginedes, et peaminister Mariano Rajoy'd on rünnakust teavitatud.

Sherpuris asuvad välisriikide saatkondade kõrval mitme rahvusvahelise vabaühenduse kontorid ja valitsusametnike residentsid. Muuhulgas elab piirkonnas endine väepealik, praegune asepresident Abdul Rashid Dostum.

Hispaania väekontingendi suurus Afganistanis koalitsioonivägede koosseisus on NATO andmetel 2015. aasta detsembri seisuga üheksa sõdurit.

Afganistani pealinnas Hispaania saatkonna lähistel reedel toimunud Talibani rünnakus hukkus üks Hispaania politseinik. «Politseinik hukkus rünnakus ... Kabulis,» lausus Hispaania peaminister Mariano Rajoy. Peaministri varasemal teatel sai rünnakus haavata üks politseinik.

Siseministeeriumi pressiesindaja kinnitusel oli hukkunud politseinik hispaanlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles