Peaminister Azarov vallandas Lexuse hankinud ametniku

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lexuse logo autoninal
Lexuse logo autoninal Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Mõkola Azarov vallandas ametniku, kes vaatamata keelule hankis omale ametiautoks sõiduauto Lexuse.

Valitsusjuhi sõnul karistas ta Dnepropetrovski standardiseerimiskeskuse peadirektorit Aleksandr Turtšini, kuna ta üritas raisata riigi raha oma hüvanguks, vahendas Ukrainskaja Pravda.

«Tegin korralduse tagastada auto müüjale, raha riigile ja viia peadirektori tegevuse kohta läbi ametialane juurdlus,» rääkis Azarov.

Hübriidauto Lexus RX450h maksab Ukrainas ligi 95 000 dollarit ehk umbes 1,1 miljonit krooni.

Vallandatud ametnik oli varem väitnud, et standardiseerimiskeskus oli sunnitud selle auto muretsema, kuna vastava lepingu oli autosalongiga sõlminud riigiameti eelmine juht.

Turtšin rõhutas, et auto ei ole keskuse omandis, vaid võeti pikaajalisele rendile.

Peaminister Azarov keelas ametnikel ära kallite autode ostmise riigi raha eest ja kulukate remontide tegemise ametiruumides, kuid üksikud ametkonnad keelule suurt tähelepanu ei pööranud.

Lisaks standardiseerimiskeskusele siginesid uued kallid ametiautod justiitsministeeriumile, siseministeeriumile ja veel mitmele ametkonnale. Ühiskondliku surve tõttu viidi neist osa poodidesse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles