Lehed: Cameron võib loobuda peamisest nõudmisest kõnelustel ELiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron.
Briti peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron on valmis loobuma peamisest nõudmisest, et saavutada kokkulepe Suurbritannia Euroopa Liitu jäämise tingimuste üle, teatas täna mitu ajalehte.

Suurbritannia soovib kontrollida migratsiooni ja mitte maksta EList pärit sisserändajatele nelja aasta jooksul teatud sotsiaaltoetusi. Sellest nõudmisest võidakse aga loobuda, kui lepitakse kokku teistes migratsiooni piiramise viisides, kirjutasid ajalehed Telegraph, Times ja Independent viitega valitsusallikatele.

Sotsiaaltoetuste küsimus on olnud tähtsaim punkt Cameroni läbirääkimistel Euroopa Liiduga enne rahvahääletust Suurbritannia Euroopa Liitu jäämise üle. Cameron on lubanud korraldada referendumi enne 2017. aasta lõppu.

Sellest punktist loobumine aga võimaldaks korraldada rahvahääletuse juba 2016. aasta juulis, kirjutas Independent.

Euroopa Liidu liidrid arutavad Suurbritannia liikmesuse tingimuste küsimust järgmisel nädalal Brüsselis ühenduse ülemkogul.

«Migratsiooni tase Euroopa Liidust Ühendkuningriiki on suur mureallikas briti rahvale...  Kõige tähtsam on probleemid lahendada,» ütles Independent viitega valitsusallikale.

«Nelja aasta nõue on kõneluste alus. See on peaministri idee, kuid kui on paremaid ideid kui see, on ta valmis nendega nõustuma,» kirjutas Telegraph viitega kõrgele Briti ametnikule.

Cameroni kantselei ei ole lehtede teadet kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles