EL pikendab tõenäoliselt Moskva-vastaseid sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia välisminister Paolo Gentiloni
Itaalia välisminister Paolo Gentiloni Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liidrid arutavad eelseisval tippkohtumisel Venemaa vastu seoses Ukraina konfliktiga kehtestatud sanktsioone ja pikendavad neid tõenäoliselt kuue kuu võrra, ütlesid ametiisikud täna.

«Sanktsioonide küsimus jääb Euroopa ülemkogu otsustada, nagu see on Moskva-vastaste sanktsioonide puhul alati olnud,» ütles ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini täna bloki välisministrite kohtumisel. Mogherini sõnul ei oota ta liikmesriikidelt suuri probleeme poliitiliseks otsuseks sanktsioonide pikendamise üle.

EL kehtestas Venemaa suhtes ulatuslikud pangandus-, nafta- ja kaitsesektorit puudutavad sanktsioonid pärast Malaisia reisilennuki allatulistamist 2014. aasta juulis, milles süüdistatakse Ida-Ukraina Moskva-meelseid mässulisi.

Pärast Ukrainale kuuluva Krimmi annekteerimist mõni kuu varem kehtestas EL Moskvale lahjemad sanktsioonid.

Ülemkogus taotles sanktsioonide arutamist Itaalia, mis tähendab, et sanktsioonide pikendamist ei otsustanud ELi suursaadikute eelmise nädala Brüsseli kohtumisel. Kuigi ülemkogu peab sanktsiooniotsused alati kinnitama, võetakse eelotsus sageli vastu ministrite või suursaadikute tasemel.

Itaalia välisminister Paolo Gentiloni ütles täna, et ei oota tippkohtumisel sanktsioonide üle pikka arutelu. Itaalia, üks Venemaa peamisi kaubanduspartnereid Euroopas, teatas eelmisel nädalal, et soovib Ukraina kriisist hoolimata hoida suhtluskanalid Moskvaga avatuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles