Putin kohtub täna Kerryga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry saabumas Moskva Vnukovo lennujaama.
USA välisminister John Kerry saabumas Moskva Vnukovo lennujaama. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin kohtub täna Moskvasse kõnelusteks Vene välisministri Sergei Lavroviga saabuva USA välisministri John Kerryga, teatas Kreml eile õhtul.

Valge Maja teatas läinud nädalal, et Kerry ja Lavrov arutavad käimaolevaid jõupingutusi poliitilise ülemineku saavutamiseks Süürias ning sellega seonduvaid püüdlusi nõrgestada ja hävitada äärmusrühmitus Islamiriik (IS). Samuti on päevakorras Ukraina konflikt.

Vene välisministeerium avaldas üleeile lootust, et Kerry tänavune teine Venemaa-visiit parandab Washingtoni ja Moskva keerulisi suhteid. Kõnelustel arutatakse ka Venemaa ja USA lähenemiste erinevusi IS-i vastases võitluses.

Ühendriigid süüdistavad Venemaad ISi vastase sõja kasutamises kattevarjuna Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi tugevdamiseks mõõdukate opositsioonirühmituste vastu.

Kremli kinnitusel on vaid Damaskusel õigus anda luba välisriikide sõjalisele sekkumisele pühasõdalaste vastu Süürias ning USA õhurünnakud rikkuvad riigi suveräänsust.

Moskva kavatseb enda sõnul avaldada protesti USA ja Euroopa Liidu Vene-vastaste sanktsioonide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles