Ukraina ja Poola on põhimõtteliselt Nord Stream-2 vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko (vasakul) ja Andrzej Duda.
Petro Porošenko (vasakul) ja Andrzej Duda. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina president Petro Porošenko ja Poola riigipea Andrzej Duda olid teisipäeval Kiievis kohtudes üksmeelel, et Vene gaasijuhtmel Nord Stream-2 on poliitiline, mitte majanduslik otstarve ja seda ei ole vaja ellu viia.

«Me arutasime eraldi energiajulgeoleku küsimust ja tahaksin Poolat tänada selle eest, et nad on loonud kõik tingimused, et lõpetada gaasijuhtme ehitamiseks vajalike tehnilis-majanduslike põhjenduste leidmine. See näitab, et pole tarvis rohkem vahendeid Euroopasse gaasi tarnimiseks ning Nord Stream-2 elluviimine on lubamatu. Selline on nii Ukraina kui ka Poola kindel seisukoht. Me kooskõlastame seda Slovakkia ja paljude teiste Euroopa Liidu riikidega,» ütles Porošenko ajakirjanikele teisipäeval Kiievis pärast Dudaga peetud läbirääkimiste lõppu.

Ta rõhutas, et Nord Stream-2 projekt on eranditult poliitiline. 

«Kinnitame, et sel projektil ei ole mingit majanduslikku mõtet ja see on puhtalt poliitiline. Peame täiesti lubamatuks avaldada Euroopa Liidule nagu ka Ukrainale selle elluviimisega poliitilist survet,» ütles Porošenko.

Duda ütles omalt poolt, et Varssavi ja Kiievi seisukohad langevad kokku: «Poola väljendas oma ametlikku protesti. Meil on selles mõttes Ukrainaga ühine arvamus,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles