Süürias tapeti tähtis Liibanoni sõjapealik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samir Qantar.
Samir Qantar. Foto: Reuters/ScanPix

Süüria pealinna Damaskuse lähedal hukkus raketirünnakus võtmetähtsusega Liibanoni sõjapealik Samir Qantar, teatas šiiitlik grupeering Hizbollah.

Rühmitis peab rünnaku eest vastutavaks Iisraeli. Qantar pandi juudiriigis vangi aastal 1979 osaluse eest terrorirünnakutes, kuid vabastati 2008 osana vastuolulisest vangide vahetamise tehingust. Iisraeli ametnikud võtsid uudised mehe surmast rõõmuga vastu, kuid ei kinnitanud oma osalust.

«Praegusel hetkel ei eita ega kinnita ma mitte midagi, mis sellesse asjasse puutub,» ütles Iisraeli ehitus- ja majutusminister Yoav Gallant. «Aga on hea, et inimesed nagu Samir Qantar ei ole enam osa meie maailmast.»

Qantar mõisteti süüdi rünnaku eest kortermajale, mille käigus said surma kaks politseinikku, üks mees ja tema nelja-aastane tütar. Väidetavalt tappis ta lapse teda oma püssipäraga pekstes, kuid liibanonlane ise on seda eitanud. 2008. vabastati Qantar vahetustasuna kahe Hizbollah käes vangis olnud Iisraeli sõduri surnukeha vastu. Arvatakse, et ta mängis rühmituses seejärel aktiivset rolli. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles