Keenia moslemid päästsid mitteuskujad terroristide käest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia islamiusulised.
Keenia islamiusulised. Foto: AP/Scanpix

Esmaspäeval Keenia põhjaosas toimunud terrorirühmitise al-Shabaab korraldatud kaks inimelu nõudnud rünnak reisijaid täis liinibussi pihta võinuks lõppeda tunduvalt kurvemalt, kui moslemitest reisijad poleks aidanud mitteuskujaid ära maskeerida.

Buss koos 60 inimesega oli väljunud pealinnast Nairobist, kui relvastatud mehed avasid Mandera maakonnas sõiduki pihta tule ja selle kinni pidasid. Seejärel tuli tunnistajate sõnul bussi mees, kes käskis reisijatel välja tulla ja kahte rühma võtta: moslemid ja mitte-moslemid.

Mitmed islamiusulised andsid kristlastele oma riietuse küljest pearätte ja salle, et need saaksid välimuselt moslemit mängida ja oma usku peita. Tunnistajate sõnul läks trikk läbi ja tõenäoliselt just seetõttu päästeti nii mõnigi inimelu. «Moslemid keeldusid mitteuskujatest eraldumast ja ütlesid: tapke meid kõiki või lahkuge,» meenutab teine toimunus osalenu.

Üks reisija üritas siiski ära joosta ning hukkus terroristide selga lastud kuuli läbi. Rünnak lõppes õnneliku juhuse läbi: terroristid kuulsid lähenevat automüra ning põgenesid seda politseiautoks pidades põõsaste vahele. Tegelikult oli saabujaks veoauto, kuid reisijad jõudsid selle ajaga tagasi bussi minna ja kiirelt ära sõita.

«Tahan avaldada tunnustust kangelastele, kes olid meelekindlad ning päästsid oma kaasmaalased äärmuslaste käest,» kirjutas Twitteris piirkonna kuberner Hassan Joho. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles