Süüria aktivistid süüdistavad režiimi keemiarünnakus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised Moadamiyet Al-Shami linna tänavatel.
Naised Moadamiyet Al-Shami linna tänavatel. Foto: AFP/SCANPIX

Süüria inimõiguslased süüdistavad president Bashar al-Assadi vägesid pealinnast Damaskusest edelasse jäävas Moadamiyet Al-Shami linnas mürkgaasi kasutamises, mille tulemusena suri viis inimest.

Kohalike aktivistide ühenduse sõnul tegid valitsusväed teisipäeval gaasirünnaku linna, kus juba 2013. aasta augustis hukkus keemiarünnakus mitusada inimest.

«Assadi režiim kasutas täna taas Moadamiyetis tsiviilelanike vastu keemiarelvi. Režiimi sõjalennukid heitsid linna lõunaossa tünnipomme, mis sisaldasid senituvastamata mürgist gaasi,» ütles ühendus Facebookis.

«Viis inimest on selle tagajärjel surnud ja paljudel on tõsised hingamisprobleemid.» Süüria julgeolekujõud eitavad keemiarelvade kasutamist ja nimetavad süüdistusi alusetuks valeks.

Moadamiyet al-Shamis leidis 2013. aasta augustis aset kurikuulus keemiarünnak, mis nõudis sadade inimeste elu. Sellest ajendatuna sõlmisid USA ja Venemaa kokkuleppe, millega jäeti Damaskus keemiarelvavarudeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles