Gruusia parlament kinnitas uue peaministri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Kvirikašvili
Giorgi Kvirikašvili Foto: Wikipedia.org

Gruusia parlament kinnitas teisipäeval endise väliministri Giorgi Kvirikašvili riigi uueks peaministriks.

«Parlament kinnitas uue valitsuse ametisse 86 häälega 28 vastu,» ütles parlamendi esimees David Usupašvili.

Seadusandjad kiitsid heaks ka uue valitsuse koosseisu, milles ainus muudatus võrreldes Irakli Garibašvili eelmise kabinetiga oli 24-aastase Mihheil Džanelidze nimetamine Kvirikašvili asemele väliministriks.

President Giorgi Margvelašvili peaks otsuse peagi ratifitseerima.

Hääletamise eel kõnelnud 48-aastane Kvirikašvili tõotas jätkata valitseva Gruusia Unistuse koalitsiooni poliitikat, mis näeb ette tihedamaid sidemeid Läänega, ent ka suhete kohendamist Venemaaga.

«Meie peamine eesmärk on Euroopa Liidu ja NATO liikmelisus,» ütles ta. «Samal ajal kavatseme ajada pragmaatilist ja rahumeelset poliitikat Venemaa suhtes.»

Vähese poliitilise kogemusega tehnokraadil, endisel välis- ja asepeaministril Kvirikašvilil on nii meditsiini- kui majandusharidus.

Garibašvili pani möödunud nädalal ootamatult ja ilma selgitusteta maha valitsusjuhi ameti, mida ta oli pidanud vaid kaks aastat.

Garibašvili sai 2013. aasta novembris 31-aastaselt Euroopa noorimaks valitsusjuhiks.

Peaminister Bidzina Ivanišvili nimetas 2012. aasta oktoobris Gruusia Unistuse valimisvõidu järel toona tundmatu Garibašvili siseministriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles