Lavrov: EL varjab sanktsioone pikendades võimetust Ukrainat mõjutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Lääneriigid üritavad varjata Vene-vastaste sanktsioonide pikendamisega oma suutmatust distsiplineerida Ukrainat täitma Minski kokkuleppeid, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Mulle on jäänud mulje, et meie Lääne partnerid üritavad varjata täielikku suutmatust distsiplineerida oma hoolealuseid Kiievis häbiväärsete protseduuridega, mis on seotud Venemaale kehtestatud sanktsioonide pikendamisega,» ütles Lavrov usutluses telekanalile Zvezda.

Vene esidiplomaat meenutas, et ELi detsembrikuine otsus pikendada poole aasta võrra Venemaale kehtestatud sanktsioone langetati Itaalia algatatud arutelu järel.

«Itaalia algatuse eesmärk oli rääkida ja vaadata üksteisele silma, mitte häbiväärselt maha vaadata ja pikendada vaikimisi sanktsioone pooleks aastaks. See on väike näide erandist reeglile,» lausus ta.

Lavrovi hinnangul on sanktsioonide pikendamise näol «ilmselt tegemist mingisuguse ühisvastutusega, seal kehtib solidaarsuse põhimõte».

«Kohtumistel USA presidendi Barack Obama, Vene presidendi Vladimir Putini, USA välisministri John Kerry ja minu vahel on Ameerika kolleegid palju kordi öelnud, et nad ei ole eriti huvitatud kriisi jätkumisest, nad toetavad Minski leppeid ja teevad ülemraadaga koostööd, et see kiidaks heaks midagi Donbassi eristaatust käsitlevat,» ütles Lavrov.

«Mul on raske kahelda USA presidendi Obama sõnade siiruses, kes Vene presidendile Putinile silma vaadates räägib valmisolekust aidata. Ei nendel ega eurooplastel pole see seni õnnestunud,» sõnas Vene välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles