Austria saadab migrante tagasi Sloveeniasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Immigrandid teel Austriast Saksamaale.
Immigrandid teel Austriast Saksamaale. Foto: Armin Weigel/AP/Scanpix

Austria Kärnteni liidumaa teatas, et saatis tagasi Sloveeniasse sadu sealt nende riiki sisenenud migrante, kes olid oma varjupaigaavalduses rahvuse kohta valetanud.

Nagu kohalik politsei ja tõlgid avastasid, ei vastanud paljude inimeste keeleoskus sugugi sellele rahvusele, mida nad Austria võimudele väitsid endal olevat.

Eile saadeti tagasi Sloveeniasse 65 valeinfot andnud sisserändajat. Sadakond nädalavahetusel. Kärnterni liidumaa politsei kõneisik keeldus täpsustamast, kust tagasisaadetud tegelikult pärit olid.

Ülem-Austria liidumaal kaevatakse samal ajal selle üle, et Saksamaa saadab nende riiki tagasi 50-100 migranti päevas. Nende tagasikupatamise põhjuseks on enamasti asjaolu, et nad ei soovi Saksamaal varjupaika taotleda, vaid väidavad oma eesmärgiks olevat Rootsi sugulaste juurde suundumise. Sel põhjusel on Austria pidanud lõppeval kuul leidma majutust umbes 2000 migrandile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles