ÜRO erisaadik läheb Saudi Araabiasse pingeid leevendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani naised Saudi Araabia vastu meelt avaldamas.
Iraani naised Saudi Araabia vastu meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

ÜRO Süüria erisaadik Staffan de Mistura suundub esmaspäeval Ar-Riyadi lahendama Saudi Araabia ja Iraani vahel lahvatanud pingeid. Teherani külastab ta hiljem sel nädalal, teatas maailmaorganisatsioon.

De Mistura loodab, et «Saudi Araabia ja Iraani vaheliste pingete ebasoodsad tagajärjed ei mõjuta Süüria rahuprotsessi,» ütles ÜRO pressiesindaja asetäitja Farhan Haq.

Iraan, Süüria presidendi Bashar al-Assadi tugev toetaja, ning Süüria opositsiooni toetav Saudi Araabia, on osalenud kolmes kõnelustevoorus Süüria konfliktile poliitilise lahenduse leidmiseks.

De Mistura on seadnud neljanda kõnelustevooru kuupäevaks 25. jaanuari.

ÜRO Julgeolekunõukogu võttis 18. detsembril vastu resolutsiooni, kutsudes peasekretär Ban Ki-mooni alustama Süüria valitsuse ja opositsiooni vahel läbirääkimisi poliitilise üleminekuprotsessi üle tänavu jaanuari hakul.

Saudi Araabia katkestas pühapäeval diplomaatilised suhted Iraaniga pärast rünnakuid Saudi saatkonnale Teheranis ja konsulaadile Mashhadis.

Saudi Araabia hukkas laupäeval 47 süüdimõistetut, nende seas šiiavaimulik Nimr al-Nimri. Otsus vallandas šiiitidest moslemite seas pahameeletormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles