Merkeli partei juhid: asüüliseadusi tuleb karmistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: CDU peasekretär Peter Tauber, Hesse liidumaa peaminister Volker Bouffier, Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, CDU Baden-Württembergi liidumaa kohalike valimiste esikandidaat Guido Wolf ja CDU juht Rheinland-Pfalz‎i liidumaal Julia Klöckner eile Mainzis CDU kohtumisel.
Vasakult: CDU peasekretär Peter Tauber, Hesse liidumaa peaminister Volker Bouffier, Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, CDU Baden-Württembergi liidumaa kohalike valimiste esikandidaat Guido Wolf ja CDU juht Rheinland-Pfalz‎i liidumaal Julia Klöckner eile Mainzis CDU kohtumisel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsleri Angela Merkeli kristlikud demokraadid nõudsid täna Kölni vahejuhtumi taustal asüüli andmist reguleerivate seaduste karmistamist.

Kehtivate Saksa seaduste kohaselt saadetakse asüülitaotlejad tagasi vaid juhul, kui neile on määratud minimaalselt kolmeaastane vangistus ja kui nende elu ei ole päritoluriigis ohus.

Kölni politseisse on tulnud pärast uusaastaööd naiste vastu suunatud kuritegude kohta 121 avaldust, mis puudutavad ligitikkumist, röövimist ja kaht vägistamisjuhtu. Siseministeeriumi teatel on seksuaalrünnakutega seoses kinni peetud 31 inimest, kellest 18 on asüülitaotlejad.

Merkeli kristlike demokraatide juhid kohtusid täna Mainzis ja leppisid kokku ettepanekus anda politseile suuremad volitused isikuttõendavate dokumentide kontrolliks, ütles uudisteagentuur DPA.

Nad leidsid ka, et varjupaigataotlus tuleb tagasi lükata juhul, kui taotleja on kas või tingimisi vangi mõistetud.

Ettepaneku peab heaks kiitma parlament.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles