Venemaa eilsetes õhulöökides al-Qaeda haru vanglale hukkus 81 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseministeeriumi selle nädala keskel avaldatud kaader õhurünnakust Süürias.
Vene kaitseministeeriumi selle nädala keskel avaldatud kaader õhurünnakust Süürias. Foto: SCANPIX

Süüria loodeosas eile toimunud Venemaa õhurünnakus terrorivõrgustiku al-Qaeda kohaliku haru vanglakompleksile hukkus viimastel andmetel vähemalt 81 inimest, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus täna.

Varasemal teatel oli hukkunuid vähemalt 39.

Õhulöögi sihtmärgiks oli riigi loodeosas Idlibi provintsis Maarat al-Numani linnas ühe turu lähistel asunud hoone, milles paiknes äärmusrühmituse Al-Nusra Rinne kohus ja vangla, teatas vabaühendus.

Hukkunute seas oli 23 Al-Nusra Rinde võitlejat, kuus mässulist, kes ei kuulunud džihadistide ridadesse, ning veel 52 tsiviilisikut ja vangi.

Venemaa sõjalennukid alustasid õhurünnakuid Süürias 30. septembril ning nende sihtmärgiks on väidetavalt äärmusrühmitus Islamiriik (IS) ja teised terrorirühmitused.

Al-Nusra Rinne ja IS on mõlemad islamistlikud äärmusrühmitused, kuid neid peetakse rivaalideks ja pooltevahelised relvakokkupõrked Süürias on tavapärased.

Al-Nusra juhib Idlibi provintsis islamistidest ja mässulistest koosnevat koalitsiooni Vallutusarmee, mis on suutnud valitsusväed provintsist välja tõrjuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles