Paavst: migrantide sissevool ei ohusta euroopalikke väärtusi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus kutsus täna Euroopa valitsusi jätkama julgeoleku- ja terrorismihirmudest hoolimata migrantide vastuvõtmist. Katoliku kirikupea sõnul on Euroopa piisavalt kindel, et lahendada praegune rändekriis ja tulla sellest välja tugevamana kui enne.

«Praegune rändelaine tundub õõnestavat Euroopa poolt alati armastatud ja kaitstud «humanistliku vaimu alustalasid»,» ütles paavst Vatikanis oma iga-aastases pöördumises diplomaatide poole.

«Me ei tohi kaotada silmist inimsuse väärtusi ja põhimõtteid ning austust iga üksikisiku väärikuse vastu, kuigi teatud ajahetkedel võib see osutuda raskeks koormaks,» lisas ta.

Franciscuse sõnul suudab Euroopa peagi  leida sobiva tasakaalu, et esiteks täita oma moraalset kohustust ja kaitsta endi kodanikke ning teisteks tagada ka migrantidele vajalik abi ja turvaline keskkond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles