Donald Trump kiidab Kim Jong-un`i: see kutt mänge ei mängi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide vabariikliku erakonna presidendikandidaadiks pürgiv miljardär Donald Trump andis oma heakskiidu totalitaarse Põhja-Kora juhi Kim Jong-un`i valitsemisstiilile ja «hämmastavale» viisile, kuidas ta oma poliitilisi konkurente hukata laseb.

Nädalavahetusel Iowas peetud rahvakoosolekul kordas Trump esmalt oma veendumust, et moslemitel ei tohiks lasta Ameerika Ühendriikidesse siseneda, misjärel viis ta jutu Põhja-Koreale.

«Talle peab au andma,» lausus Kim Jong-un`ist kõneledes. «Kui paljud noored kutid – ta oli oma isa surma ajal 25 või 26 – suudavad tulla toime nende karmide kindralitega. Ja äkitselt – ta lendab peale, ta võtab üle, tema on boss,» kiitis miljardär. «See on uskumatu. Ta koristas ära oma onu, koristas ära selle ja tolle tüübi. See kutt mänge ei mängi!»

Trump viitas sellega Kim Jong-uni onu Jang Sont Taeki kadumisele ja arvatavale hukkamisele. Teda süüdistati «revolutsioonivastasuses». Ameeriklase kommentaarid tulid vaid mõned päevad pärast seda, kui Põhja-Korea teatas, et katsetas vesinikupommi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles