Video: Pariisi rünnaku kahtlusalune Salah Abdeslam jäi bensiinijaama turvakaamerasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abdeslam (vasakul) ja Hamza Attou Trith-Saint-Legeri bensiinijaamas
Salah Abdeslam (vasakul) ja Hamza Attou Trith-Saint-Legeri bensiinijaamas Foto: SCANPIX

Prantsuse uudistekanali BFM TV teatel jäi Pariisi novembrirünnakute järel põgenema pääsenud kahtlusalune Salah Abdeslam bensiinijaama turvakaamerate ette.

Abdeslam on lindistusel, mis pärineb 14. novembri 2015 varahommikust, edastab BBC.

Lindistusel on kahtlusalust meest näha bensiinijaamas jalutamas, käed püksitaskus.

Prantsuse ja Belgia politsei andmetel vastutas Salah terrorirünnakute logistika eest.

Uurimine näitas, et pärast Pariisi rünnakuid helistas Abdeslam 14. novembri hommikul kahele sõbrale, Mohammed Amrile ja Salah Hamza Attoule, et nad ta autole võtaksid ja Prantsusmaalt Belgiasse sõidutaksid.

Olles teel Pariisist Brüsselisse, tegid kolm meest Prantsuse-Belgia piirilähedases Trith-Saint-Legeri bensiinijaamas peatuse, kus nad turvakaamerasilma ette jäid.

Bensiinijaama jõudes oli kolmik läbinud mitu politsei kontrollpunkti, kuid Prantsuse politsei ei seostanud Salah Abdeslami veel Pariisi rünnakutega.

Mohammed Amri ja Salah Hamza Attou jätsid Salah Abdeslami Brüsseli eeslinna Laekenisse. Belgia politsei arreteeris Amri ja Attou 15. novembril Brüsselis Molenbeekis ning neile esitati süüdistus terrorirünnakus. Abdeslami aga ei tabatud.

Belgia uurijate andmetel valmistati Pariisi rünnakuid, milles hukkus 130 inimest, osaliselt ette Belgias. Belgia võimud on  uurimise käigus arreteerinud kümme inimest, keda kahtlustatakse seotuses Pariisi terrori ettevalmistustega.

Pariisi rünnaku «arhitektiks» peetakse Belgia kodakondsusega Abdelhamid Abaaoudi, kes hukkus koos oma käsilase Hasna Aitboulacheniga viis päeva pärast rünnakut toimunud tulevahetuses Prantsuse politseiga.

Belgia politsei avastas 10. detsembril 2015 Brüsseli eeslinnas Schaerbeekis Rue Berge`il asuvast korterist Abdeslami sõrmejäljed.

Kinnitama andmetel nähti Abdeslami hiljem Belgias Liege`is, kust ta suundus Saksamaa poole. Väidetavalt on ta nüüdseks Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles