Rostovi oblastis murravad kopsutüsistused end ise ravida eelistavaid gripihaigeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanderaamil patsient siseneb Rostovi haiglasse.
Kanderaamil patsient siseneb Rostovi haiglasse. Foto: SCANPIX

Venemaal Rostovi oblastis tuvastati jaanuari algusest saati rohkem kui 420 gripi tulemusel tekkinud kosputüsistuse juhu, teatas oblastivalitsuse teabepoliitika osakond.

«Praegu on 337 neist haiglas. 18 inimest on intensiivravi osakonnas, üheksa väga raskes seisundis kunstliku hingamise aparaadi all,» seisis teates.

Haiglasolijatest on 59 lapsed, neist üks on intensiivravi osakonnas.

Tervishoiuministeerium teatas neljast haigusjuhust, mis lõppesid surmaga.

«Kõikide viirustüve А(Н1N1) pdm2009 tagajärjel aset leidnud surmajuhtumite puhul olid haiged vaktsineerimata,» märkis tervishoiuministeerium.

Ametkond selgitas, et 1.-18. jaanuarini registreeriti oblastis üle 420 kopsutüsistuste juhu.

«Haigestunutest 80 protsenti on täiskasvanud. Märgitakse hilist arsti poole pöördumist. Haigusepõhjustajate seas on esikohal gripiviiruse tüvi А(Н1N1) pdm 2009,» seisis teates.

11.-17. jaanuarini registreeriti 19 544 gripi- ja hingamisteede nakkushaiguse juhtu, mis jääb taudilävest 16,5 protsenti allapoole. Samas on haigestumiste juurdekasv eelmise nädalaga võrreldes 33,8 protsenti, seejuures 7-14-aastaste laste seas rohkem kui kaks korda (111,4 protsenti), täiskasvanute seas 52,6 protsenti.

«Doni-äärses Rostovis, mis on gripiinstituudi tugibaas, registreeriti 7906 haigestumisjuhtu, mis ületab taudiläve 34,8 protsendiga. Haigestumine ületas varasema nädala 73-protsendise juurdekasvuga,» märkis tervishoiuministeerium.

Haigushooaja algusest 2015. aasta detsembris on tuvastatud 132 gripijuhtu, neist 119 on А(Н1N1) pdm2009 juhud.

Oblasti tervishoiuministeerium juhib elanikkonna tähelepanu, et kõik rasked juhud tulenesid hilisest arsti poole pöördumisest ja kutsus üles hingamisteede haiguste ilmnemisel pöörduma arsti poole, mitte ravima end ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles