Inimesed üle maailma avaldavad surevale 8-aastasele poisile toetust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(160114) -- WASHINGTON D.C., Jan. 14, 2016 (Xinhua) -- Children of Chinese diplomats send their best wishes to Dorian Murray, an American boy suffering from cancer, at Chinese Embassy in Washington D.C., capital of the United States, Jan. 14, 2016. (Xinhua/Bao Dandan) (Photo by Xinhua/Sipa USA)
(160114) -- WASHINGTON D.C., Jan. 14, 2016 (Xinhua) -- Children of Chinese diplomats send their best wishes to Dorian Murray, an American boy suffering from cancer, at Chinese Embassy in Washington D.C., capital of the United States, Jan. 14, 2016. (Xinhua/Bao Dandan) (Photo by Xinhua/Sipa USA) Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

USAs Rhode Islandil elav 8-aastane vähki põdev poiss avaldas mõnda aega tagasi oma vanematele, et ta tahaks enne surma saada kuulsaks. Praeguseks on tema unistust aidanud teoks teha tuhanded inimesed üle maailma.

Eile kogunes 8-aastase Dorian Murray kodulinnas Westerly's umbes 2500 inimest, kes moodustasid kujundi «#D-Strong» ja väikese südame, et avaldada poisile toetust ja armastust, vahendas CNN.

«Sellist kaastunnet ja solidaarsust ei näe iga päev,» ütles droonifotograaf Petr Hejl, kes seda südantsoojendavat sündmust filmis. «Tuhanded inimesed lõid kaasa, ehkki ilm oli üsna külm.»

Kui Dorian oli 4-aastane, avastati tal väga haruldane kasvaja rhabdomüosarkoom, mis paikneb peamiselt pea ja kaela piirkonnas.

Hiljuti sai perekond teada, et Dorianil ei ole paranemislootust. Nad lõpetasid ravi ja tõid ta koju tagasi.

«Kas sa tead, mida ma tõeliselt tahan, enne kui ma taevasse lähen?» küsis Dorian varsti oma isalt. «Ma tahaksin Hiinas kuulus olla.»

Pere võttis Doriani soovi kuulda ning teatas Facebookis, et kõik, kes soovivad aidata poisi unistust täita, võiksid jagada fotosid, kasutades hashtag’i #DStrong.

Hiina diplomaatide lapsed väikest Dorianit tervitamas 14. jaanuaril Hiina saatkonna ees Washingtonis. Foto: Scanpix
Hiina diplomaatide lapsed väikest Dorianit tervitamas 14. jaanuaril Hiina saatkonna ees Washingtonis. Foto: Scanpix Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Sotsiaalmeedias on hashtag’i #DStrong all rohkelt toetusavaldusi üle kogu maailma. Liigutavaid sõnumeid on jaganud teiste seas ka tuntud koomikud, muusikud ja poliitikud.

Kõik need on väikest poissi rõõmustanud ja inspireerinud. «Nad ütlevad, et ma alla ei annaks, nad usuvad minusse,» on ta ise öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles