Paet: Nicaragua otsus tunnustada Gruusia separatiste ei aita olukorda lahendada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet ja Nicaragua välisminister Samuel Santos Lopez.
Välisminister Urmas Paet ja Nicaragua välisminister Samuel Santos Lopez. Foto: Välisministeerium

Tänasel kohtumisel Eestis visiidil viibiva Nicaragua välisministri Samuel Santos Lopeziga rõhutas välisminister Urmas Paet Gruusia territoriaalse terviklikkuse järgimise vajalikkust.

«On oluline jätkata mittetunnustamispoliitikaga rahvusvahelisel tasandil. Nicaragua otsus tunnustada Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust ja sõlmida nendega diplomaatilised suhted ei aita kaasa tekkinud olukorra lahendamisele,» ütles välisminister Paet pressiesindaja teatel.

«Konfliktijärgse olukorra leevendamise huvides tuleb tagada rahvusvaheliste vaatlejate töö tõhusus Gruusias. Eesti peab vajalikuks ÜRO missiooni naasmist kogu Gruusia territooriumile,» lisas ta.

Kohtumisel rääkisid välisministrid pikemalt ka Eesti kogemustest infotehnoloogia valdkonnas. «Oleme valmis vastu võtma Eesti infotehnoloogilistest lahendustest huvitatud Nicaragua eksperte,» sõnas Eesti välisminister.

Peatudes kahepoolsete suhete tihendamise võimalustel tegi välisminister Paet oma kolleegile ettepaneku, et Nicaragua võiks oma maa tutvustamiseks olla esindatud
järgmise aasta veebruaris Tallinnas toimuval rahvusvahelisel turismimessil Tourest.

Paet pidas oluliseks ka aukonsuli nimetamist Nicaraguasse.

Välisministritel tulid jutuks veel Euroopa Liidu ja Nicaragua suhted. Euroopa Liit on Nicaraguale olulisuselt kolmas kaubanduspartner maailmas. Välisminister Urmas Paet avaldus lootust, et peatselt allkirjastatakse ka Euroopa Liidu ja Nicaragua vaheline assotsiatsioonileping, mis hõlmab ka vabakaubanduslepet ja see võiks majandussuhteid elavdada.

Veel kõneldi Nicaragua suhetest naabritega ja arengutest regioonis laiemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles