Kučinskis: Läti ei saa rohkem pagulasi vastu võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Kučinskis
Maris Kučinskis Foto: SCANPIX

Roheliste ja Talurahva Liidu (ZZS) peaministrikandidaat Maris Kučinskise sõnul on tal kohustus kaitsta Euroopa Liidus (EL) seisukohta, et Läti ei saa rohkemaid pagulasi vastu võtta.

Ametistlahkuv peaminister Laimdota Straujuma väljendas lootust, et uus valitsus moodustatakse enne järgmist, veebruaris toimuvat EL ülemkogu, kus arutatakse pagulasteküsimust. Neljapäeval ütles Kučinskis teleusutluses, et valitsuse moodustamine selleks ajaks on täiesti võimalik.

«Me ei saa mingil juhul rääkida sellest, et võtame enda peale täiendavaid kohustusi, sest Lätisse ei ole saabunud veel esimesedki pagulased ja ei ole teada, kuidas kulgeb nende vastuvõtmine. Me peame nende vastuvõtmise mehhanismi alles looma,» ütles ta.

Rahvuslaste Ühendusega lepiti kokku selge «ei» uutele pagulastele Lätis, läbirääkimistel Ühtsusega on tunda samuti väga negatiivset suhtumist sellesse küsimusse. «Me arvame, et EL peab eelkõige tugevdama oma välispiire ja eraldama pagulased majandusrändlastest,» lisas Kučinskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles