Migrantidelt keeleoskust nõudev Suurbritannia siseministeerium ei oska seda isegi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Suurbritannia peaminister David Cameron kuulutas välja plaani, mille järgi peavad riiki saabuvad immigrandid – eriti moslemitest naised – õppima inglise keelt. 

Kava järgi investeerib riik 28 miljonit dollarit eraldatud kogukondades elavate naiste inglise keele oskuse parandamiseks. Neid, kes ei suuda pärast kahte ja poolt aastat keelekatseid läbida, võib oodata väljasaatmine.

Plaan sai juba aga esimese tagasilöögi osaliseks, kui siseministeeriumi avaldatud pressiteates endas avastati räme kirjaviga: sõna «language» («keel») asemel oli kirjutatud vigaselt «langauge». Rahvas asus möödapanekut kohe mõnitama.

«Kui Cameron testib mosleminaisi, kas ta käsib neil kasutada keelt õigel moel või siseministeeriumi moodi?» küsib üks kasutaja Twitteris. «Siseministeerium kuulutab migrantidele välja uue keeletesti. Ning ei oska ise õigesti kirjutada «keel»,» pilkab teine.

Cameroni kõneisik jõudis ajalehele Telegraph kommenteerida, et kõik teevad aeg-ajalt vigu – ja see ei tähenda, et peaministri meeskonnas oleksid keelt vigaselt kõnelevad inimesed. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles