Vene õhurünnak Süürias tabas äsjavalminud pagaritöökoda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävitaja Süürias.
Vene hävitaja Süürias. Foto: SCANPIX

Vene lennukite õhulöögis Põhja-Süürias sai tabamuse Suurbritannia rahade toel ehitatud pagaritöökoda, mis pidanuks pakkuma toitu ligi 18 000le inimesele.

Sihtmärgiks oli mässuliste käes olev Hazano küla Idlibi provintsis, surma sai kaheksa inimest – nende hulgas kolm last. Pommid tabasid pagaritöökoda kell kolm pärastlõunal, natuke aega enne avamist. Vene sõjalennukid tulistasid kaks raketti läheduses asuva kortermaja pihta, tappes kaks perekonda ja vigastades üle 100 inimese. Töökoda ise sai kannatada nii hullult, et ei saanud oma uksi avada – ehkki plaanide järgi pakuks see toiduabi kümnetele tuhandetele piirkonna elanikele ja põgenikele.

Tunnistajate sõnul olid ründajateks moodsad Vene sõjalennukid, mitte Süüria režiimivägede omad. «Kõik küsisid, millal töökoda lahti tehakse,» rääkis Hassani-nimeline pealtnägija. «Inimesed rändasid ohtlikes tingimustes pikki vahemaid, et saada leiba.»

Moskva on väitnud korduvalt, et rünnakud keskenduvad terroristlikule Islamiriigile (ISIS) – ent viimast pole ei Hazanos ega selle lähikonnas. «Me ei tea, miks seda sihiti, kuid see on tsiviilpiirkond,» ütles Hassan. «Siin ei ole midagi. Siin ei ole Daesh`i (Islamiriigi nimi araabia keeles) – nad on 200 kilomeetrit eemal.» Süürlase sõnul on pagaritöökojad, koolid ja meditsiiniasutused Vene lennukite sagedasteks sihtmärkideks.

Suurbritannia välisministeerium kinnitas toimunut. Hazano on üks 37st Süüria kogukonnast, mis saab brittidelt elutingimuste parandamiseks rahalist abi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles