Kolm Läti panka on seoses Moldova raha liikumisega uurimise all

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuarikuine meeleavaldus Moldova pealinnas. Protestid on osalt seotud ka pankadest suure summa raha kadumisega.
Jaanuarikuine meeleavaldus Moldova pealinnas. Protestid on osalt seotud ka pankadest suure summa raha kadumisega. Foto: SCANPIX

Peale Läti PrivatBanki, mis on juba saanud enam kui kahe miljoni euro suuruse trahvi, on seoses Moldovast ebaseadusliku raha väljavooluga Läti finats- ja kapitalituru komisjoni (FKTK) uurimise all veel ABLV Bank ja Latvijas Pasta Banka, ütles FKTK endine juht Krištaps Zakulis.

«Need kolm panka on Moldova juhtumiga seotud. Ülekanded olid suured ja esimesed neist ulatuvad tagasi 2012. aastasse. Uurimine on pikk ja käib etappide kaupa,» selgitas Zakulis. Praegu on uurimine keskendunud ABLV Bankile ja Latvijas Pasta Bankale. Uurimistulemusteni loodetakse jõuda esimesel poolaastal.

Eelmise aasta lõpul oli FKTK trahvinud PrivatBanki enam kui kahe miljoni euroga ja nõudnud panga juhatuse väljavahetamist. Juhatuse liikmetele määrati eraldi trahvid.

Ukraina PrivatBank on Läti PrivatBanki põhiomanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles