Peaminister Reinfeldt mõistis terrorirünnakud hukka

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud täna Stockholmis Drottninggatanil.
Politseinikud täna Stockholmis Drottninggatanil. Foto: SCANPIX

Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt kutsus inimesi ettevaatlikkusele seoses eilsete plahvatustega, soovitades mitte teha ennatlikke järeldusi.

Valitsusjuhi sõnul uuritakse juhtunut kui terrorirünnakut, mida ei saa mingil moel heaks kiita ega kaitsta, vahendas The Local.

«Eile õhtul leidis aset kolm asja: auto plahvatas, mees suri ja Säpo ning TT said Rootsit hoiatava e-kirja. Nende kolme omavahelist seotust pole kinnitatud,» rääkis Reinfeldt ajakirjanikele.

«Need on soovimatud ja neid ei saa aktsepteerida,» ütles ta.

Valitsusjuhi sõnul on Rootsi avatud ühiskond, mis on näidanud, kuidas erineva religiooni ja taustaga inimesed saavad elada üksteise kõrval ning demokraatia funktsioneerib hästi.

Reinfeldti sõnul tuleb enne leida vastused paljudele küsimustele ja alles siis saab teha järeldusi. Vajame rohkem fakte ja me peame hoidma reaktsioone tagasi seni, kuni saame rohkem teada, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles