Saksamaal on umbes 8350 Islamiriigi võitlejat (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud
Põgenikud Foto: SCANPIX

Saksamaa sisejulgeolekuteenistus (Bundesamt für Verfassungsschutz -Bfv) koostas uue raporti riiklikku julgeolekut enim ohustavate sisserännanute kohta.

Bfv juhi Hans-Georg Maaßeni teatel on olukord tõsine ning terrorioht on põgenikekriisi algusajaga võrreldes kasvanud, edastab iltalehti.fi.

BfV andmetel on praegu Saksamaal umbes 8350 Islamiriigi võitlustes karastunud või selle terroriorganisatsiooniga seotud džihadisti, kellst ligikaudu 430 on koheselt valmis terrorirünnakuid korraldama. Julgeolekuteenistuse teatel on neist 360 pealinnas Berliinis ja neid jälgitakse. Kogu Saksamaal on terroriohu kasvamise tõttu politseivalvet tugevdatud.

Saksamaal on sisserännanud moslemite arv aina kasvanud ja migratsiooniameti arvates võib see 2016. aastal ulatuda 1 255 000 inimeseni.

BfV teatas juba möödunud novembris, et Saksamaal on üle ühe miljoni põgeniku, kelle seas võib džihadiste olla umbes 7900. Neist osa on võidelnud Islamiriigi ridades Süürias ja Iraagis.

Saksa politsei ja julgeolekujõud jälgivad eelkõige neid, kes on saanud Islamiriigi võitluskarastuse ja on fanaatikud. Neid peetakse ohtlikumaks kui Al-Qaeda poolehoidjaid, kes tavaliselt on «üksikud hundid».

BfV kogub igal nädalal Saksamaale saabuvate ja seal juba olevate džihadistide kohta uusi andmeid. 0,79 protsenti Saksamaale saabujatest on seega potsentsiaalsed terroristid, kes ohustavad nii riiki kui rahvast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles