Moskva muretseb Põhja-Korea raketikatsetuse pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Moskva väljendas ärevust väljakuulutatud Põhja-Korea raketikatsetuse suhtes ja kutsub riiki mõtlema selle sammu tagajärgedele, öeldi kolmapäeval Vene välisministeeriumist.

«Põhja-Korea väljakuulutatud kanderaketikatsetus tekitab sügavat muret. Oleme sunnitud sedastama, et rikkudes taas kord ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooni, näitab Põhja-Korea üles ärritavat hoolimatust rahvusvahelise õiguse normide suhtes,» seisis välisministeeriumi veebilehele ilmunud avalduses.

«Kutsume Põhja-Koread üles mõtlema sügavalt järele, kuhu viib avalik vastuastumine rahvusvahelisele kogukonnale ja hindama realistlikult selliste lühinägelike sammude kõiki tagajärgi,» rõhutas välisametkond.

Teisipäeval teatas Rahvusvahelise Merendusorganisatsiooni (IMO) esindaja, et Pyongyang teavitas neid kavatsusest lennutada vahemikus 8.-25. veebruar hommikul kella seitsme ja keskpäeva vahel Põhja-Korea aja järgi üles tehiskaaslane.

Plaani on mõistnud hukka juba Lõuna-Korea, Jaapan, Ameerika Ühendriigid ja Hiina. ÜRO julgeolekunõukogu keelas oma resolutsiooniga Põhja-Koreal korraldada ballistilisel tehnoloogial põhinevate rakettide katsetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles