Venemaa ei osale tuumajulgeoleku kohtumisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisministeeriumi hoone.
Venemaa välisministeeriumi hoone. Foto: SCANPIX

USA kahetseb, et Venemaa ei soovi osaleda tuumajulgeoleku tippkohtumist ettevalmistaval kokkusaamisel ja tippkohtumisel endal, mis leiab aset 31. märtsist kuni 1. aprillini Washingtonis, ütles eile Ühendriikide abivälisminister Rose Gottemoeller.

Tema hinnangul on tippkohtumine, mis toob igal aastal kokku maailma suurriikide liidrid, unikaalne mehhanism edu saavutamiseks nii tähtsas valdkonnas nagu tuumajulgeolek.

Ta meenutas usutluses Interfaxile, et 1996. aastal võõrustas Venemaa tuumajulgeoleku tippkohtumist, millest võtsid osa G7 ja Venemaa liidrid.

Tollal osales kohtumisel Venemaa president Boriss Jeltsin ja selle tulemused olid muljetavaldavad, märkis ta. Loodetavasti näeb Venemaa tuumamaterjalide turvalisust ja võitlust tuumaterrorismi vastu endiselt maailma liidrite tähelepanu pälviva teemana. Ta avaldas ka lootust, et selleaastase Washingtoni tippkohtumise tulemused saavad olema sama mõjuvad.

USA soovib teha oma partneritega erineval platvormil koostööd tuumaterrorismi ohu vähendamiseks, märkis ta. See on kõigi poolte huvides, seega otsivad Ühendriigid erinevaid võimalusi koostööks nii tähtsas valdkonnas ka Venemaaga, ütles Gottemoeller.

Varem oli Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova öelnud, et Venemaa tuumajulgeoleku tippkohtumisest osa ei võta, sest need kohtumised olevat oma rolli juba täitnud ning nende poliitiline päevakord ammendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles