Soul tõi piirile Põhja-Koreaga valjuhääldeid juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljuhääldid Põhja-Korea piiril.
Väljuhääldid Põhja-Korea piiril. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea sõjavägi teatas täna, et on hoogustanud propagandasaateid piiril Põhja-Koreaga protestiks Pyongyangi pühapäevase raketikatsetuse vastu.

Lõuna-Korea sõjavägi on üle kuu aja edastanud piiril valjuhäälditest uudiseid, propagandasõnumeid ja popmuusikat vastuseks Põhja-Korea tuumakatsetusele 6. jaanuaril.

Soul tõi kommunistliku naaberriigi raketikatsetuse järel piirile valjuhääldeid juurde, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja AFP-le.

«Me oleme paigutanud piirile rohkem valjuhääldeid ja edastame saateid pikemalt kui varem,» lausus ta.

Väidetavalt edastab Lõuna-Korea sõjavägi propagandasaateid kuus tundi päevas.

Pyongyang on ähvardanud korduvalt valjuhääldite vastu tule avada.

Soul taastas propagandasaated augustis 11-aastase vaheaja järel pärast kahe Lõuna-Korea sõduri vigastadasaamist miiniplahvatuses. Hiljem samal kuul sõlmitud kokkuleppe järel saated peatati.

Põhja-Korea on vastanud Souli saadete taasedastamise järel jaanuaris omapoolsete propagandasaadetega.

Pyongyang katsetas pühapäeval satelliiti kandvat kaugmaaraketti, mis oli Lääne hinnangul varjatud ballistilise raketi katsetus. 6. jaanuaril korraldas Põhja-Korea neljanda tuumakatsetuse. 

ÜRO on kehtestanud Põhja-Koreale sanktsioonid tuuma- ja raketikatsetuste eest. Maailmaorganisatsioon on lubanud seniseid sanktsioone veelgi karmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles