Austraalias rünnaku ohvriks langenud noored naised polnud Eestist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopast pärit seljakotirändurid langesid Austraalias jõhkra rünnaku ohvriks
Euroopast pärit seljakotirändurid langesid Austraalias jõhkra rünnaku ohvriks Foto: Repro.

Erinevalt esialgu ringelnud infost ei olnud Austraalias jõhkra rünnaku ohvriks langenud noored naised siiski Eestist pärit, kinnitas Lõuna-Austraalia politsei kõneisik Postimehele.

Üks naistest oli 23-aastane medõde Brasiiliast, vahendab 7 News. Tema tervis on parem ja ta lubati täna haiglast välja. 

Foto: 7 News

Teine naine, samuti 20. eluaastates, on uudisteportaalile teadaolevalt pärit Saksamaalt. Tema ravi jätkub haiglas. 

Foto: 7 News

Lõuna-Austraalias asuvas Coorongi rahvuspargis teatati teisipäeva õhtupoolikul jõhkrast rünnakust. 59-aastast Austraalia meest süüdistatakse kahe noore välismaalt pärit naise vägistamises ja ründamises. Lisaks on mehele esitatud süüdistus inimröövis ja mõrvakatses. Kaks noort 20ndates eluaastates naist viidi seejärel kopteriga kohalikku haiglasse, kus neil tuvastati tõsised vigastused.

Väidetavalt olid noored naised teel Adelaide'ist Victoriasse, kui tutvusid ühe meesterahvaga, kellega nad otsustasid rahvuspargis koos telkida.

Ühtäkki aga mees ründas neid, vägistas ja hoidis kinni, misjärel tahtis ründaja nad tappa. Ühel ohvritest õnnestus põgeneda ja ta nägi piirkonnas kalastanud inimesi, kes teda aitasid ning politseisse helistasid.

Esialgu levis meedias info, nagu oleksid rünnatud neiud olnud pärit Eestist. 

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja sõnas Postimehele, et nendeni on jõudnud kuuldused, et ohvrite näol on tegemist eestlastega, kuid Lõuna-Austraalia aukonsulit ei ole sellest ametlikult teavitatud. 

Eesti aukonsul Jaak Oks ütles Postimehele, et ka tema kuulis infot, nagu olnuks rünnaku alla sattunud eestlased. «Üks eestlane helistas ja ütles, et need olid kaks Eesti tüdrukut,» ütles Oks. Seepeale tegi ta politseisse järelpärimise, et infot täpsustada. Mõni tund hiljem andis politsei tallegi teada, et tegu polnud eestlastega. 

Foto: Internet

Ründajal, 59-aastasel mehel on ajakirjanduse andmetel internetis mitu profiili. Oma Facebooki lehel poseerib ta ühel fotol koos relvaga, samuti on ta registreerinud oma varasemaid sõite Salt Creeki. Samuti on tal profiil tutvumisleheküljel, millel ta märgib, et otsib endale tulevast abikaasat. Enda kirjelduseks on ta märkinud «naiste suhtes lugupidav» ja et ta saab läbi peaaegu kõigiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles