Londonis homomehe tapnud noored mõisteti süüdi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Inglismaal mõisteti tapmises süüdi kaks noort, kes ründasid Londoni kesklinnas homoseksuaalset meest ja peksid ta surnuks.

Vahejuhtum leidis aset 2009. aasta septembris Trafalgari väljakul, kus kolm noort 62-aastast Ian Baynhami mõnitasid ja seejärel ründasid, vahendab BBC News.

20-aastane Joel Alexander tõukas mehe pikali ja 18-aastane Ruby Thomas trampis teadvusetu ohvri peal. Vägivallatsemises osales ka 18-aastane Rachael Burke, kelle kohus tapmises õigeks mõistis, kuid kes jäi süüdi vägivallatsemises. Peksmise tagajärjel suri Baynham 18 päeva hiljem haiglas

Seltskonda ajendas rünnakule asjaolu, et neist möödunud ohver hoidis samast soost kaaslasel käest kinni. Kui alguses karjuti paarile homofoobseid märkusi, siis peagi lasid Thomas ja Alexander käed käiku. Ohver tõugati pikali ning algas peks ja trampimine. Pealtnägijate sõnul olid noored purjus ja vägivallatsemine tegi neile nalja.

Naljatlemine jätkus järgmisel päeval Facebookis ning Burke rääkis, et kardab vanematele ja võimudele vahele jääda.

Baynhami õe sõnul oli tema riigiteenistujana töötanud vend avalikult homoseksuaalne.

Kõigi kolme asjaosalise karistus määratakse järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles