Ukraina laste olukord on halvim riigi idaosas eesliini lähedal (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud kuul peeti Donetskis mälestusteenistus mürsurünnakutes hukkunud laste mälestuseks. Lapsed asetasid mälestussamba juurde lilli ja mänguasju.
Möödunud kuul peeti Donetskis mälestusteenistus mürsurünnakutes hukkunud laste mälestuseks. Lapsed asetasid mälestussamba juurde lilli ja mänguasju. Foto: SCANPIX
  • Iga kolmas Ukraina konflikti tõttu kannatav laps vajab psühhosotsiaalset abi
  • Kõige halvem on laste olukord Ukraina idaosas eesliini lähedal ja piirkondades
  • Rohkem kui 200 000 last on Ukrainas nõndanimetatud sisepagulased.

ÜRO lasteagentuur UNICEF teatas eile, et Ukraina konflikti tõttu kannatab juba rohkem kui pool miljonit last, kellest iga kolmas vajab psühhosotsiaalset abi.

Kõige halvem on laste olukord Ukraina idaosas eesliini lähedal ja piirkondades, mis pole valitsuse kontrolli all.

«Kaks aastat vägivalda, pommitamist ja hirmu on jätnud püsiva jälje tuhandetesse lastesse Ukraina idaosas. Konflikti jätkudes peame jõudma nende lasteni ning neid aitama,» ütles agentuuri Ukraina esinduse juht Giovanna Barberis.

Barberis meenutas ühtlasi, et rohkem kui 200 000 last on Ukrainas nõndanimetatud sisepagulased.

Baasinfrastruktuuri hävinemise tõttu ähvardab Ukrainas joogiveest ilmajäämine ühtlasi umbes kahte miljonit inimest.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Ida- Ukraina vaatlusmissiooni asejuht noomis varem sel nädalal mõlemat konfliktipoolt relvarahust mittetäieliku kinnipidamise eest.

Alexander Hug ütles, et OSCE missiooni kahepäevase inspektsiooni vältel separatistide ja valitsusvägede territooriumil ei kostnud tulistamist kordagi. Tema sõnul ei ole Ukraina vägedel ega Venemaa toetusel võitlevatel separatistidel mingit vabandust relvarahu rikkumiseks. «Nad saavad tulistamata olla, sest nad suutsid teha seda tundide kaupa, kui meie seal olime.»

Hug lisas Mariupolis pressikonverentsil, et kohtus konflikti ühise kontrollkomisjoni Ukraina ja Vene kindralitega ning mõlemad tunnistasid, et olukord on taas halvenenud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles