Nepalis leiti vastu mäge lennanud lennuki rusud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk Jomsoni lennujaamas.
Lennuk Jomsoni lennujaamas. Foto: SIPA/Scanpix

Nepalis avastati täna vastu mäeselga lennanud väikelennuki rusud, kõik 23 pardalolnud inimest hukkusid, teatasid kohalikud võimud.

Ilmselt halbade ilmastikutingimuste tõttu otse vastu mäge lennanud lennuk oli päästjate sõnul veel leekides. Lend pidi kestma kokku umbes 18 minutit.

Hukkunute seas on väidetavalt ka üks Hiina ja üks Kuveidi kodanik. Kõik teised ohvrid on Nepali kodanikud, nende seas ka kaks last.

Lennufirmale Tara kuulunud lennuk alustas lendu Pokhora kuurortlinnast, mis asub 200 kilomeetri kaugusel Katmandust ning suundus matkajate ning alpinistide seas populaarsesse Jomsomi. Antud marsruudil mägede vahel lendavad ainult väikelennukid.

Jomsomi külastavad paljud välismaalased, kes tahavad matkata Annapurna mäel ja Mustangi piirkonnas. Samuti suunduvad Jomsomi hindu palverändurid, kes külastavad Muktinathi templit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles