Uuring: soomlased on hakanud üha vähem seksima (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Egon Schiele õlimaal "Kallistus".
Kunstnik Egon Schiele õlimaal "Kallistus". Foto: SCANPIX

Rohkem kui 50 aastat meie põhjanaabrite seksuaalelu uurinud ühenduse FINSEX värske raporti järgi seksisid soomlased mullu vähem kui varem.

Viimaste aastate jooksul on soomlased üha vähem seksima hakanud. Soome perekondade liidu uurimisprojekti FINSEX sel kuul avaldatud raporti kohaselt vähenes 2015. aastal vahekordade hulk kõige rohkem 30–40-aastaste vanusegrupis.

2000. alguses hakkas soomlaste seksuaalvahekordade arv vähenema ning 2007. aasta uuringut äsjaavaldatuga võrreldes on näha edasist langust, kirjutas täna Soome rahvusringhääling YLE.

Täna Yle TV1 hommikusaates esinenud seksuaalterapeut Karoliina Vuohtoniemi sõnul põhjustavad seksi vähenemist igapäevased asjad nagu näiteks töögraafikud, stress ja lastekasvatamine, kuid ka suured elumuutused nagu haigused, töötuks jäämine või suurte projektide ettevõtmine nagu majaehitus.

Eri eluetappides olevate inimeste seksuaalvahekordade sagedus kõigub tugevalt, ütles Vuohtoniemi. Terapeudi sõnul ei tasu aga oma isiklikke seksitavasid teistega võrdlema hakata, sest mingit tõde selle käigus selguda ei saa.

FINSEXi uuringu järgi elavad kõige aktiivsemat seksuaalelu 20-aastased naised ja 50-aastased mehed, kes seksivad mõlemad poolteist korda nädalas. Teiste vanusegruppide esindajad seksivad keskmiselt korra nädalas.

Ainult keskealised mehed seksisid mulluse uuringu järgi veidi rohkem kui 2007. aastal. Teistes earühmades on seksuaalvahekordade arv viimaste aastate jooksul selgelt langenud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles