Kreeka tahab ELilt pagulashäda abiks sadu miljoneid eurosid (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsmigrandid täna Kreeka pealinnas Ateenas vana lennujaamahoone aladel vett kandmas. Esiplaanil olev kuju kujutab lennureisijat.
Lapsmigrandid täna Kreeka pealinnas Ateenas vana lennujaamahoone aladel vett kandmas. Esiplaanil olev kuju kujutab lennureisijat. Foto: SCANPIX

Kreeka on taotlenud Euroopa Liidult 480 miljonit eurot abi umbes 100 000 põgeniku jaoks, teatas täna Ateena.

«Kreeka on esitanud hädaabiplaani Euroopa Komisjonile... mis puudutab umbes 100 000 põgenikku,» sõnas valitsuse pressiesindaja Olga Gerovassili.

«Me ei suuda tulla toime kõikide siia tulevate põgenike survega... need on ajutised meetmed, leida tuleb alaline lahendus selle suhtes, kuhu kõik põgenikud ümber paigutada,» lisas ta.

«Kreeka on teinud selgeks, et kasutab kõiki diplomaatilisi vahendeid, et leida parim lahendus,» sõnas Gerovassili.

Austria ja Balkani riigid on kehtestanud ülempiiri üle oma piiride saabuvatele migrantidele, mis on tekitanud põgenike arvu hüppelise kasvu Kreeka-Makedoonia piiril.

Gerovassili sõnul lubab Makedoonia üle oma piiri hetkel ainult paarkümmend põgenikku päevas. Kreeka-Makedoonia piiripunktis viibib praegu üle 7000 inimese.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles