Saksamaa tahab saata tuneeslastest varjupaigataotlejad koju tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas de Maiziere.
Thomas de Maiziere. Foto: AP/Scanpix

Saksamaa ja Tuneesia võimud kavandavad pilootprojekti, mille käigus tuuakse tagasilükatud varjupaigataotlustega tuneeslased Põhja-Aafrika riiki tagasi. 

Plaani järgi naaseks Tuneesiasse esialgu 20 migranti, lausus Saksamaa siseminister Thomas de Maiziere eile pärast kohtumist Tuneesia peaministri Habib Essidiga. Pärast esialgset etappi pandaks kahe riigi vahel käima regulaarsed tšarterlennud, mis «tagastaksid» tuneeslased, kellele Saksamaa ära ütles.

«Need riigist välja saatmised ei puuduta neid kümneid tuhandeid tuneeslasi, kes elavad Saksamaal legaalselt, peavad väikeseid ärisid, maksavad makse ja elavad normaalselt,» rõhutas de Maiziere. Berliin korraldaks omalt poolt lennuki peale saadetavatele politseieskordi.

Enne Tuneesiat külastas de Maiziere sarnastes küsimustes ka Alžeeriat ja Marokot. Põhja-Aafrika riikide kodanike lootus saata Saksamaal ametlikku varjupaika on äärmiselt väike, mistõttu on paljud neist visanud ära oma passid ja väidavad end olevat süürlased. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles