Vabanenud Türgi lehetoimetaja ähvardab valitsuse kuriteod paljastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Pärast kolmekuist vanglasviibimist hiljuti vabadusse pääsenud Türgi ühe juhtiva päevalehe toimetaja ähvardas täna valitsuse kuriteod kohtus päevavalgele tuua.

Ajalehe Cumhuriyet peatoimetaja Can Dündar ja Ankara büroo juht Erdem Gül lasti vabaks eelmisel nädalal, kuid neil tuleb riigisaladuste avaldamisest ja spionaažis süüdistatuna kohtu ette astuda.

«Kohe kohtuprotsessi esimesel istungil 25. märtsil heidame me valgust riigi kuritegudele» ütles Dündar Istanbulis pressikonverentsil.

«Me ei hakka end kaitsma, vaid esitame kohtule riigi kuriteod,» lisas ta.

Ajakirjanikke peeti kinni alates novembrist loo tõttu, milles süüdistati president Recep Tayyip Erdoğani katses saata relvi Süüria islamistidele.

Lugu vallandas spekulatsioonid valitsuse rolli üle Süüria konfliktis ja väidetavate tehingute üle islamistidega.

Ajakirjanike vahistamine tekitas aga küsimuse ajakirjandusvabadusest Türgis Erdoğani võimu all, eriti et president oli isiklikult hoiatanud Dündari, et tal tuleb kogu loo eest kallist hinda maksta.

Dündar ütles vastuseks, et Türgis peab ajakirjanikul olema vangiminek karjääriplaanidesse sisse kirjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles