Valgevene kohus jättis 600 meeleavaldajat vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erariietes miilits (vasakul) peksab maas lebavat opositsiooni meeleavaldajat Minski kesklinnas.
Erariietes miilits (vasakul) peksab maas lebavat opositsiooni meeleavaldajat Minski kesklinnas. Foto: SCANPIX

Valgevene kohus jättis täna kuni 15 päevaks vahi alla ligi 600 inimest, kes võtsid osa protestidest president Aleksandr Lukašenka tagasivalimise vastu, teatab Interfax.

«Otsused mõisteti enam kui 580 inimese suhtes,» vahendas uudisteagentuur Minski kõrge miilitsaametniku Leonid Farmagei sõnu. «Enamjaolt on tegemist haldusarestiga viiest kuni 15 ööpäevani.»

Ametnik ei täpsustanud, mitmele inimesele esitati tõsisem süüdistus. Küll aga ütles ta, et kohus otsustas vabastada paljud arreteeritud, nende seas alaealised ja ajakirjanikud.

Lukašenka on lubanud karme karistusi kõigile, kes korraldasid üleeile õhtul sanktsioneerimata miitingu tema mäekõrguse võidu vastu presidendivalimistel. Üks anonüümne miilitsaametnik ütles RIA Novostile, et prokuratuur jätkab juurdlust, ja lubas, et massiliste rahutuste organiseerimises süüdi mõistetuid ootab kuni 15-aastane vanglakaristus.

Autoritaarne president valiti neljandaks ametiajaks tagasi ligi 80-protsendise häältesaagiga. Tema lähim rivaal sai alla kolme protsendi häältest.

Miilits vahistas Lukašenka üheksast vastaskandidaadist seitse. Neist vähemalt kaks viibisid eile ülekuulamisel julgeolekuteenistuse KGB peakorteris Minskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles