Pakistani politsei tõkestas abielu 9-aastase tüdruku ja 14-aastase poisi vahel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Pakistani korrakaitsejõud hoidsid väidetavalt ära perekondadevahelise vaidluse lahendamiseks mõeldud abielu, mille osapoolteks olid üheksa aastat vana tüdruk ja 14-aastane poiss.

Politsei arreteeris neli külanõukogu vanemat, kes pulmad korraldasid – kohaliku meedia andmeil selleks, et lahendada kahe perekonna vaheline tüli. «Tüdruku vennanaine suri mõne nädala eest, kuid naise sugulased kahtlustasid ebaausat mängu ja süüdistasid perekonda mõrvas,» kõneles Reutersile politsei aseintendant Mamoonur Rasheed.

Külanõukogu otsuse järgi pidi tüdruk abielluma oma vennanaise 14-aastase nõoga, lisaks pidi vend maksma perele ligi 150 000 ruupiat (umbes 1300 eurot) valuraha.

Lapsabielud on Pakistani vaesemates piirkondades sage nähtus ning sellega üritatakse kindlustada tüdrukule paremat tulevikku – eriti kohtades, kus naistel puuduvad selleks suuremad väljavaated. Politseipoolne sekkumine on haruldane, sest abiellumine on riigis juurdunud traditsioon liitude sõlmimiseks, vaidluste lahendamiseks või võlgade tasumiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles