Vatikan: paavsti juttu kondoomidest tõlgendati valesti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI.
Paavst Benedictus XVI. Foto: SCANPIX

Vatikan teatas, et mõned meedias ilmunud tõlgendused paavst Benedictus XVI kondoome puudutavate märkuste kohta on ekslikud.

Nimelt ei pea paavst õigeks, et kondoome kasutatakse raseduse ennetamiseks, vahendab BBC News.

Kõmu tekitanud intervjuud paavstiga ilmusid raamatus «Maailma valgus» ning neist võib lugeda, et kirikupea arvates on kondoomide kasutamine õigustatud näiteks siis, kui see aitab ära hoida HI-viiruse levikut.

Nüüd rõhutas Vatikanis tegutsev Usudoktriini Kongregatsioon, et paavst ei pidanud silmas abielupaaride vahelist seksi ning kirik ei soosi jätkuvalt ka seda, et kondoome kasutatakse rasestumisvastase vahendina.

Kongregatsioon lisas, et paavsti suhtumine homoseksuaalsusesse, rasestumisvastastesse vahenditesse ega prostitutsiooni pole muutunud ning on jätkuvalt hukkamõistev, kuid kondoomi kasutamine HIV-positiivse prostituudi poolt eesmärgiga haiguse levimist ennetada on siiski mingil määral õigustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles